Cand avem pofta de ceva dulce,nu ne lasam pana nu ne facem pofta:D,cautasem aici o reteta buna si am gasit la Lubita.A iesit senzational de delicios,nu am asteptat sa se raceasca si nici pana maine sa fac poze mai bune:)Mersi Lubita;;)
Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.
Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.
Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de lamaie.
Cand este orezul fiert in lapte,se ia oala de pe foc,se adauga si galbenusurile si branza de vaci.
Intre timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si se adauga o lingura de zahar.
Cand este gata se adauga in compozitia de lapte.
Apoi se toarna in vas .
Se adauga in cuptorul preincalzit la 150° si se lasa circa 45 de minute.
In functie de cuptor poate trebuie lasat mai mult sau mai putin.
Cand este gata se intredeschide cuptorul,nu foarte mult ,pentru ca compozitia sa nu se lase.
Se lasa putin la racit si se serveste calda sau rece.
Cu siguranta merge si cu fructe,noua ne-a placut asa.
Eu am ales un vas termorezistent,tapetat cu putin unt si pesmet.
1
un praf de scortisoara