Budinca de orez cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 4961 vizualizari

 

Un desert placut si hranitor!!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 5 linguri branza da vaci proaspata sau 1cutie crema de branza(100g)
  • 1/2 baton de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 pere(depinde cat sunt de mari)
  • unt
  • pesmet alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu pere:

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar;

dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de lamaie,mai lasam vasul pe foc amestecand 2-3min apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin;

incorporam apoi branza amestecata cu galbenusurile apoi albusurile batute spuma,amestecand cu o lingura.

In vasul de yena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet,rasturnam compozitia si lasam la cuptor 30 min.

Pentru ca dupa gustul meu a iesit prea dulce,am servit cu sos de fructe de padure,dar se poate servi si cu sos de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca