Nu suntem bebeluși, dar micul dejun poate fi și dulce. :) Asta pentru că avem nevoie de echilibru și în alimentație, ca și în viața de zi cu zi.
Ceea ce nu știe multă lume, e faptul că grișul este bogat în vitamine de tip B ( B1, B2, B3, B6, B9 și B12 ), dar și în calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, zinc, iod, mangan și cupru, și nu în ultimul rând acizi grași Omega 3 și 6.
Azi la micul dejun am pregătit o budincă delicioasă, cu gust dulce-acrișor și bineînțeles un suc de portocale proaspăt stors. Vă recomand cu mare drag și vouă! :)
Așa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja rasă de portocală și vanilia. La final untul, mierea și zahărul, amestecând pentru a le încorpora.
Atâta tot! :) Eu i-am dat o formă și l-am decorat. E mai cu ”vino-ncoa”. :)
Am stors și vreo două portocale într-un pahar.
Dulceața de merioșoare în combinație cu nuca de cocos, dau un gust desăvârșit.
1
Se poate înlocui laptele de origine animală cu cel de soia. Astfel obțineți un mic dejun sau chiar un desert rapid și delicios, numai bun pentru o zi de post sau pentru cei cu intoleranță la lactoză.