Andra Mihail a pregătit astăzi un desert foarte rapid și gustos: Budincă de croissante cu fructe de pădure. Este un desert în care poți folosi croissantele rămase, întărite și le poți transforma într-o bunătate de budincă dulce-acrișoară.
Pentru această Budincă de croissante cu fructe de pădure, ai nevoie de câteva ingrediente: croissante, ouă, smântână lichidă, zahăr și fructe de pădure.
Cum se prepara Budinca de croissante cu fructe de pădure:
Feliază croissantele, apoi așază-le într-o tavă termorezistentă.
Amestecă bine ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul pudră. Adaugă smântana lichidă și mixează bine până se omogenizează compoziția, apoi toarn-o ușor peste croissante. Presează ușor ca să se îmbrace în lichid.
Coace budinca de croissante la cuptor, pentru 10-15 minute, la 170 grade C, apoi scoate-o și adaugă fructele. Coace budinca încă 10 minute, apoi scoate-o și las-o la temperat. După ce s-a răcit puțin, pudreaz-o cu puțin zahăr și servește-o. Este foarte gustoasă.
Încearcă și rețeta de Budincă de cozonac cu afine și căpșuni, un desert savuros sau rețeta de Budinca de tapioca, foarte gustoasă.
Îți recomandăm și rețeta de Budincă de caramel, absolut delicioasă.