Budinca de creier

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 14538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier porc
  • o punga de amestec legume(porumb,mazare,pastai,fasole boabe,ardel,morcov)
  • 4 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • putin praf copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de creier:

Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le  lasam la scurs.

Intr-un bol,batem bine cu o furculita ouale cu sare si piper. Adaugam :creierul,smantana,legumele, faina amestecata cu praful de copt.,untul. Omogenizam.

Ungem o tava cu unt, turnam amestecul si introducem la cuptor, pe treapta din mijloc pentru 20min la foc mediu, apoi urcam tava pe treapta superioara pentru inca 20. min.

Servim cald cu cartofi natur sau rece, ca aperitiv.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de creier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]