Budinca de cozonac

de goldielocks in Torturi, 27 Feb 2011 | 18242 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta in extrasezon,sper sa nu va suparat:))Oricum nu mai e atat de mult pana la Paste:p
Serviti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic,rapid si foarte gustos.
Eu am pregatit aceasta budinca dintr-un cozonac uscat,uitat undeva intr-un colt al bucatariei noastre.Este foarte aromat,moale si cu gust de crema de zahar ars,frisca il completeaza.
Merita sa-l incercati de Paste,Craciun sau Revelion,de ce nu,mai ales ca intotdeauna raman resturi de cozonac pe care nu le mananca nimeni(cel putin asa se intampla in familia mea)

 

INGREDIENTE

  • un cozonac intreg,uscat(taiat in 3-4 felii mari) sau resturi de cozonac
  • 1,5 l lapte
  • 6-7 oua
  • 12-14 linguri zahar+5 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat.

Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.
Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit.

Daca doriti,puteti adauga stafide macerate in rom.

Turnati in fir subtire,pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou.

Dati la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore.

Lasati sa se raceasca in cratita,desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece(altfel se desface)pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piece Montee (Croquembouche)