Budinca de cartofi cu peste afumat

de Sim0na in Peste, 10 Mai 2015 | 7790 vizualizari

 

sursa: http://www.enjoy-dessert.com/2013/01/placinta-cu-cartofi-si-somon-afumat.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 1 bucata macrou afumat
  • 120 g cascaval ras
  • 5 oua fazan (sau 2-3 oua gaina)
  • 5 linguri pline smantana grasa
  • sare
  • ardei iute macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu peste afumat:

Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute.

Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron am batut ouale cu putin sare si ardeiul macinat, apoi am adaugat smantana, si am amestecat cu o furculita.

Macroul l-am curatat de piele si de oase si l-am taiat bucati. Am uns cu unt un vas de yena, apoi am pus un strat de cartofi, jumatate din cantitatea de peste, am presarat cascaval ras, si cateva linguri din amestecul de ou cu smantana; si am continuat pana am terminat ingredientele, ultimul strat a fost de cartofi, peste care am presarat cascaval si am turnat restul de smantana cu ou. Am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru cca 35 minute, am scos vasul din cuptor si am lasat sa se racoreasca putin.

Am servit cu salata de conopida si ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]