Budincă de brânză

de diaconta in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 6835 vizualizari

 

O budincă care s-a potrivit perfect pentru o zi de Duminică când nu am vrut ceva sofisticat ori prea dulce.Adică acel dulce „cuminte” care te îmbie la leneveală,mai ales că nu ia prea mult timp nici pregătirea ei

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 g brânza dulce de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 170 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coajă de lamâie
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.

Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.

Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.

Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.

Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.

Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:06

ce bun

DIANA B 1

07.04.2013, 10:58

Pai daca-i branza , musai e buna

diaconta 1

07.04.2013, 17:06

Diana,musai musa sa fie buna.In ultima vreme foarte multe preparate le-am facut cu branza.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Budincă de brânză dulce și gris