Budinca aromata din chifle

de mirela0911 in Prajituri, 8 Feb 2015 | 3435 vizualizari

 

Un desert tare bun si aromat, doar cu ce am gasit prin frigider si camara!

 

INGREDIENTE

  • 575 g chifle
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g stafide
  • 1 portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aromata din chifle:

Se iau chiflele si se rup bucatele mici intr-un bol. Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu zaharul sa se incalzeasca atat cat sa se dizolve zaharul. Se toarna laptele peste bucatile de chifle pentru a se inmuia. Transferam totul intr-o tava unsa cu unt. Separat se smesteca iaurtul, smantana si laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja de portocala bine bine pana se topeste zaharul. Se pun stafidele si se lasa amestecul cca 10 minute deoparte. Se toarna peste chiflele din tava si usor amestecam putin compozitia. Se curata portocala de coaja si se taie bucatele mici. Se aseaza deasupra si se apasa putin pentru a intra in compozitie. Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 minute, sa se rumeneasca frumos deasupra si sa treaca testul scobitorii.

Se poate servi atat calda cat si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata din chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]