Budinca aperitiv cu dovlecei si branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 4157 vizualizari

 

De cand a venit vara am probleme cu picioare umflate. De aceea am decis sa fac budinca asta cu branza dulce de vaci si nu cu telemea.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari(aproximativ 500g)
  • 200-250g branza dulce de vaci
  • 2 linguri de orez
  • 2 oua de pus in compozitie si inca unul de pus deasupra
  • 4 linguri de pesmet si inca una
  • 50 g de unt
  • 3 catei de usturoi pisat cu putina sare
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • o legatura sanatoasa de marar
  • o lingura de smantana sau una de iaurt
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv cu dovlecei si branza:

Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e bine amestecat se pune intr-un vas de yena, sau alt vas pentru cuptor, uns generos cu unt si tapetat tot generos cu pesmet. Se niveleaza frumos, se presara deasupra o lingura de pesmet iar peste aceasta se pune un ou batut bine cu o lingura de smantana.

Se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o  ora.

Se taie dupa ce s-a racit cat de cat. E buna si calda si rece.

Eu am mancat la cina cu rosii si castraveti.

TIPS-URI

1

e foarte buna si cu branza sarata

2

e grozava si pentru regim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zucchini