Brownies de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 5 Ian 2011 | 6109 vizualizari

 

Atat de delicioasa cu o textura atat de fina si cu o glazura crema de ciocolata...merita probata mai ales de catre iubitorii ciocolatei negre...

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ciocolata amaruie( neagra)
  • 113 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 oua mari
  • 95 gr faina  
  • un praf sare  
  • pentru glazura crema de ciocolata  
  • 90 gr ciocolata neagra
  • 80 gr frisca lichida
  • 1 lingurita unt  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies de ciocolata:

Topiti ciocolata impreuna cu untul la beau-marin.

Luati de pe foc si amestecati cu zaharul.

Adaugati vanilia si apoi ouale pe rand.

La sfarsit amestecati faina si sarea.

Puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina pentru 25 de minute la 165 grade, sau pana cand scobitoarea ( pentru test) iese uscata.

Lasati la racit pe un gratar.

Glazura crema:

Puneti ciocolata intr-un bol.

Pe foc mic puneti untul si frisca, dati fix un clocot.

Luati de pe foc si turnati peste ciocolata.

Lasati sa stea 5 minute apoi amestecati cu o lingura foarte bine. Lasati putin sa se raceasca si turnati peste prajitura. dati la rece si serviti apoi cum doriti.

Pentru o textura mai deosebita tineti prajitura la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss