Brownies Cappucino

de Moni_alex in Dulciuri, 17 Sep 2015 | 5272 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si cremoasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 85 g unt
  • o lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • o fiola de esenta de vanilie sau extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino:

Blatul:

Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.

Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.

Se adauga faina cernuta si sarea, se amesteca usor, usor cu lingura si se adauga miezul de nuca taiat bucati, amestecandu-se foarte usor pana se incorporeaza in compozitie.

Aluatul se intinde cu lingura in tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25-30 minute la 180 de grade.

Crema:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.

Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza.

Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit.

Se pune la rece pentru o ora.

Glazura de ciocolata:

Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana ajunge la temperatura camerei.

Se unge glazura uniform peste crema si se da la rece pentru minim 3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappucino" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache