Brownie Chocolate Cake

de madi_marin in Prajituri, 13 Mai 2012 | 9250 vizualizari

 

Astăzi, de ziua mea, vă servesc cu o delicioasa şi ciocolatoasă prăjitură. Îmi cer scuze pentru întârziere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g ciocolată cu alune
  • 150 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom

Crema :

  • 200 g frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • 1 linguriţă cacao neagră
  • 1 plic ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Chocolate Cake:

Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte.

Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pune ciocolata la topit în frişca lichidă împreună cu cacaoa , nesul şi zahărul. Se raceşte la frigider apoi se spumează un pic cu mixerul. Se întinde peste prăjitură.

Se lasă la rece pentru 0 oră după care se poate porţiona şi orna după preferinţă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine