Briose "Flori de cires"

de Miha in Prajituri, 19 Mar 2012 | 3632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "Flori de cires":

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta, mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut reteta de cozonac, pe care o fac de obicei.

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron daca se framanta manual, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, ciocolata tocata si scortisoara.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, apoi se presara amestecul de ciocolata cu nuca. Se ruleaza foaia pe latura scurta, cat mai strans posibil. Intindem din nou aluatul in foaie dretunghiulara si il rulam din nou, tot pe latura scurta.

Taiem felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata. Fiecare felie se cresteaza apoi din loc in loc cu o forfeca, formand astfel petalele. Se aseaza in tava de briose tapetata cu hartiute speciale.

Se lasa putin la dospit, la loc caldut, apoi se da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Flori de cires"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem si vanilie