Briose Devil's food

de Brindusa in Prajituri, 11 Mar 2011 | 4272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g cacao olandeza, neagra
  • 150 ml apa fierbinte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1 praf mic de sare
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • coaja de la o portocala, rasa
  • Pentru topping
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g unt
  • 25 g mure

 

Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Devil's food:

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose

Incalzeste cuptorul la 180 C

Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema

Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu

Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand

Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)

Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine

Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare

Pune compozitia in forme,umplind  cam 3/4

Coace 20 minute.

Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar

Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron

Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere

Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.

Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii

Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.

Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Devil's food" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe uscate