Briose de sarbatoare

de Ancutsa in , 25 Noi 2018 | 3128 vizualizari

 

În week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată, frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 150 ml ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri făină,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 1 portocală;
  • Fulgi de nea din zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de sarbatoare:

 

 

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata neagră, se amestecă până se topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

Separat, se bate frişca lichidă, pentru decor.

Asamblare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată, apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

Timp de coacere: aprox 15-20 min fiecare tavă

Timp de pregătire: 40min

Porţii: 16

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/briose-de-sarbatoare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ