Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2010 | 9583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 160 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 260 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza Almette
  • 100 g ciocolata alba
  • esenat de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba:

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Briose:

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul.

Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate. Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Se orneaza cu zahar pudra.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici