Briose cu mere rase si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iul 2011 | 6919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mar ras,
  • 120 g faina + 2 linguri faina pentru tapetare,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 ou,
  • 70 g zahar,
  • 3 linguri de lapte,
  • 2 linguri ulei + ulei pentru tapetare,
  • 50 g ciocolata topita – pt topping
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere rase si ciocolata:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.

Incorporam ingredientele solide, amestecand usor. Punem apoi marul ras si cacao si, amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia in forme, fara sa le umplem (doar 3/4). Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 de minute. Le lasam sa se raceasca 5 minute in forme. Le scoatem usor si le decoram cu ciocolata topita. Daca se lipesc de forme folositi un cutit de plastic pentru a le desprinde de margini, apoi rotiti usor.

Pofta buna!Turnam ciocolata topita peste briose, lasam sa se raceasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere rase si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatos de post