Briose cu mere

de cccris in Prajituri, 3 Mar 2010 | 4814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • citeva bucatele de ciocolata  
  • 2 mere  
  • 1/2 lingurita scortisoara  
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. 

Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea scortisoara si jumatate din compozitia de oua si se amesteca usor pina la omogenizare.

Se curata merele, se taie feliute mici si subtiri.

Se aseaza hirtiutele in forma de briose.

 Se pune cite o lingura din compozitia alba in fiecare forma, se adauga citeva bucatele de mere si se acopera cu o lingura sau cit incape din compozitia de ciocolata.

Se pun in cuptorul incalzit la 180 grade 20-30min pina se rumenesc si trec testul scobitorii.

Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Dintr-un albus am facut glazura adaugind o lingurita de lamiie si zahar pudra pina am ajuns la consistenta dorita. Ar fi trebuit sa pun mai mult zahar, dar nu mai aveam chef. Am adaugat si ceva colorant ca doar am cumparat si trebuia facut testul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gospodinadecriza 1

04.03.2010, 15:48

si cu scortisoara!

cccris 1

04.03.2010, 21:26

nu mai poftiti ca nu mai sint iar trebuie sa fac ceva dulce Toata ziua imi storc creierii ce sa fac sa ii multumesc pe toti, mama lor de gusturi
merci de aprecieri

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata