Briose cu jeleu de portocale

de La Ancuta in Prajituri, 9 Mai 2011 | 4850 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Susu. Mi-au placut tare mult, dar nu le-a venit randul pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g unt
  • 300 g faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Jeleu de portocale:
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de portocale:

Pregatim jeleul de portocale. Dizolvam praful pentru budinca in cateva linguri de suc de portocala. Restul il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-a incalzit sucul adaugam praful de budinca dizolvat si lasam pe foc, pana se ingroasa. Amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.

Dam deoparte si lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu face pojghita.

Pentru aluat mixam bine ouale cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se albesc. Adaugam untul topit, coaja de portocala si vanilia. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam smantana. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Punem cate o lingura de aluat in formele pentru briose apoi cate o lingurita de jeleu. Acoperim cu putin aluat si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem briosele din tava si le lasam la racit pe un gratar. Ornam apoi cu jeleu de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni