Briose cu fistic

de -Licurici- in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g fistic curatat;
  • 2 oua;
  • 70 g unt;
  • un pahar zahar;
  • un pahar de faina;
  • un plic praf de copt;
  • o lingurita esenta de lamaie;
  • o lingurita esenta de fistic;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fistic:

  1. Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit.

  2. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.

  3. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat esentele si zaharul vanilat.

  4. Am pus albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat fisticul.

  5. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o peste compozitia de oua cu fistic.

  6. Am pus hartie pentru briose in forma, am adaugat aluat, am pus deasupra fisticul maruntit cu cutitul si am bagat la cuptor pentru 20 min (am incercat cu scobitoarea).

  7. Din compozitie au iesit 12 briose mari.

TIPS-URI

1

In cazul in care compozitia este prea groasa, se adauga 1-2 linguri de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

29.03.2016, 09:53

Sigur ca da!

anca_rm 1

29.03.2016, 12:47

vreau si eu una , tare faina este

-Licurici- 1

01.04.2016, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post