Briose cu fistic

de -Licurici- in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 3220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g fistic curatat;
  • 2 oua;
  • 70 g unt;
  • un pahar zahar;
  • un pahar de faina;
  • un plic praf de copt;
  • o lingurita esenta de lamaie;
  • o lingurita esenta de fistic;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fistic:

  1. Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit.

  2. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.

  3. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat esentele si zaharul vanilat.

  4. Am pus albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat fisticul.

  5. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o peste compozitia de oua cu fistic.

  6. Am pus hartie pentru briose in forma, am adaugat aluat, am pus deasupra fisticul maruntit cu cutitul si am bagat la cuptor pentru 20 min (am incercat cu scobitoarea).

  7. Din compozitie au iesit 12 briose mari.

TIPS-URI

1

In cazul in care compozitia este prea groasa, se adauga 1-2 linguri de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

29.03.2016, 09:53

Sigur ca da!

anca_rm 1

29.03.2016, 12:47

vreau si eu una , tare faina este

-Licurici- 1

01.04.2016, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi