Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

de laylalala in Prajituri, 9 Mai 2010 | 6375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata amaruie 70% cu coji de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 100 ml Bacardi Tropical Orange
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 12 lingurite crema de ciocolata cu alune
  • 12 bomboane crocante cu ciocolata si aroma de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante:

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Ciocolata amaruie se topeste impreuna cu laptele si Bacardi Tropical Orange la bain-marie apoi se pune deoparte.
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun.Se adauga ou si se mixeaza.Se incoporeaza apoi amestecul cu ciocolata amaruie.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Se pune cate 1 lingura plina de compozitie in fiecare forma.Se pune apoi cate 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune si se acopera cu inca 1 lingura plina de compozitie.Se pune pe fiecare briosa o bomboana crocanta cu ciocolata si aroma de portocale si se dau briosele la copt 20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

madi_marin 1

09.05.2010, 13:21

woow...ce bunataturi aici..... salvez si eu reteta sa o fac si eu, ca imi plac briosele foarte mult.....

Rocsi 1

09.05.2010, 19:20

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca si ciocolata