Briose cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 17 Ian 2012 | 11002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • ~250 g crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Tava de briose o tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Smantana  pentru frisca  se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.

Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]