Briose cu cirese si fulgi de migdale

de anca_rm in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 3324 vizualizari

 

 
Imi era dor de niste briose pufoase si aromate asa ca am incercat varianta cu cirese .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150ml iaurt de capra
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri de zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr fulgi migdale
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 8-9 linguri faina
  • cirese (cate 1-2 bucati pt fiecare briosa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cirese si fulgi de migdale:

Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul .

Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam in compozitie iaurtul , sucul de lamaie ,faina si cacao  si omogenizam bine . Urmatoarele ingredient care vor fi puse in compozitie sunt praful de copt si uleiul .

Omogenizam .

Impartim aluatul in forme de briose , cate doua linguri de aluat intr-o forma. In mijlocul fiecareia punem 1 sau 2 cirese (difera de marimea formelor si de marimea cireselor) . Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute sau pana cand iese scobitoarea curate .

Mie mi-au iesit 14 bucati .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie si ciocolata by Ina