Briose cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Feb 2016 | 4681 vizualizari

 

Mmmmmmmmmmmm....minunat de ciocolatoase!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr.ciocolata neagra( 60% cacao)
  • 5 oua mari
  • 300 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • coaja de la o portocala
  • 5 linguri cu varf de smantana
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Untul se topeste intr-un vas  la foc mic.

Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul  si vanilia si se mixeaza 5 minute.

Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul.

Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu ciocolata topita.

In formele pregatite cu hartie de briose, se pune o lingura din compozitia alba si apoi o lingura din cea de ciocolata( sau mai putin , cum doriti).

Se coc briosele 25 de minute la 180 de grade.

Deliciu ciocolatos, total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 10:51

Foarte bune!

mihaelar63 1

23.02.2016, 22:49

Mult imi place ca au smantana Aceasta cred ca le face pufoase . Am pus reteta la sertaras

RuxyRux 1

24.02.2016, 22:02

Multumesc frumos...au fost grozave!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata