Aceasta retetea o am de la prietena mea din Bacau. Sunt foarte gustoase, pufoase si m-am gandit sa le ornez pentru Paste ca sa va mai dau cate o idee ;)
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga iaurtul, incorporam uleiul putin cate putin, adaugi si mierea incalzita putin si amesteci usor.
Bati albusurile spuma si le adaugi la compozitia anterioara. Adaugi faina si praful de copt stins cu putin otet.
In aluatul format adaugi bucatele de ciocolata tocate.
In tava de briose (a mea are 12 cavitati) tapetata cu unt si hartii de briose, se pune usor, cu o lingura, compozitie putina, se adauga visina si apoi se completeaza cu compozitie pana cand se umple 2/3 din forma.
Se lasa la copt 25 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Se face testul scobitorii, se lasa sa se racoreasca si se orneaza dupa bunul plac.
Eu am ornat cu putina frisca lichida, batuta bine, amestecata cu putin colorant verde si un praf de intaritor de frisca.