Briose cu branza si iaurt

de Poliana in Prajituri, 6 Iun 2012 | 4526 vizualizari

 

Prima reteta pe care am pozat-o! Este un desert simplu dar extrem de gustos, cu branzica de casa si iaurt, perfecta pentru toate varstele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 ml iaurt
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr branza
  • 200 gr faina
  • 2 lg pline cu amidon
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg lapte
  • Pentru frosting (optional)
  • 200 gr branza vaci mai cremoasa
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza si iaurt:

Aluatul de briose:  

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.

Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.

Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus. Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil.  Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.

Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite.  Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25. Cand sunt gata - suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata - se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Frosting:

In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie :D Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza. Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.

Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P) Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati! ;)    

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni (reteta video)