Briose cu banane

de Bya Ralu in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2955 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"
 
O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 70 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • ciocolata alba
Pentru crema:
  • 150-200 g smantana grasa 30%
  • colorant rosu
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

Untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa.

Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de vanilie.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cateva patratele de ciocolata alba taiate marunt.

Se amesteca bine compozitia, se umplu formele 3/4, in mijloc punem putina ciocolata alba si se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Se lasa sa se raceasca bine, iar intre timp se face crema.

Smantana grasa se pune intr-un bol inalt si se mixeaza cu mixerul pentru 3-4 minute, intre timp adaugam zaharul pudra, cateva picaturi de colorant si mixam pana se face o spuma tare.

Ornam briosele cu crema formata si le decoram.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere in foietaj