Briose cu afine

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 25 Aug 2011 | 8111 vizualizari

 

Fara sa ma ghidez dupa vreo regula, desi am auzit/citit ca asa este corect, mananc putin si des. Si, destul de incorect, imi place sa rontai. Prin urmare, o briosa si un iaurt merg la suflet :) !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 1) pentru 12 briose grasune:
  • 400 gr afine
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr unt
  • 150 gr iaurt natural
  • 3 oua
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.

Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit (foto 2). Mixezi bine (foto 3 ) si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt (foto 4).Omogenizezi (foto 5) si adaugi si afinele bine spalate, scurse si urscate pe un servet (foto 6). Amesteci cu grija, cu o lingura, incercand sa zdrobesti cat mai putin bobitele de afine.

Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari, pufoase, mai sa dea pe afara :) . Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar. Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar.

Pofta buna!

Nota: Inspirat din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.08.2011, 19:20

ce briose apetisante

adry88 1

26.08.2011, 20:39

foarte bune

caramelita 1

04.03.2013, 10:33

arata super.are vreo imp dak iaurtul e la temp camerei sau dak e rece?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose din aluat dospit