Briose Chelsea

de Mitinita in Prajituri, 8 Dec 2012 | 5325 vizualizari

 

Din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii"

 

INGREDIENTE

  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 500 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • un cub mic de drojdie (25 gr)

Ptr umplutura:

  • 25 gr unt topit
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
  • 2 linguri de zahar brun
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Chelsea:

Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.

Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.

Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.

Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.

Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.

Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Chelsea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting