Briose aperitiv cu paste fainoase

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 10125 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca imi plac tare mult aperitivele sub forma de briose.
Sunt tare bune si de efect in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu paste fainoase:

Preparam intai pastele.

Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.

Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.

Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Preparam si restul ingredientelor.

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.

Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.

Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.

Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.

Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.

Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.

Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv