Briose

de -Licurici- in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3920 vizualizari

 

Primele mele briose :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua + un albus
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte rece
  • o lingura fulgi de ciocolata
  • o lingurita coaja de lamaie si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

  1. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula.
  2. Se adauga, treptat, faina cu praful de copt si laptele, apoi fulgii de ciocolata si coaja de lamaie si portocala (eu le rad in timpul anumui si le tin la frigider, intr-un borcan, amestecate cu zahar).
  3. Am pus cosulete colorate in doua forme de briose, apoi am adaugat din compozitie in fiecare cosulet, am ornat cu fulgi de ciocolata si le-am bagat in cuptorul incins pentru 20-25 min.

       Sunt asa de bune si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese