Brânzoici

de botcrina in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 8325 vizualizari

 

În zona noastra brânzoicile sunt echivalentul poalelor în brâu.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 kg făină
  • 50 g unt (margarină)
  • 6 linguri smântână
  • 7 linguri zahăr
  • 400 ml lapte acru
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 vârf de cutit de sare
  • 2 ouă pt. ungerea brânzoicilor
  • Umplutura de brânză
  • 400 g brânză dulce
  • coajă rasă de lămâie
  • cele 4 albuşuri rămase
  • esenţă de lămâie
  • 100 g zahăr
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoici:

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul.

Amestecăm până îşi dublează cantitatea.

Turnăm smântăna, margarina frecata spumă, sarea, laptele acru şi drojdia înflorită peste gălbenuşuri.

Încorporăm făina şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare, adăugăm uleiul călduţ şi mai frământăm până se încorporează bine.

Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp preparăm umplutura de brânză cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie şi cele 4 albuşuri.

Întindem aluatul într-o foaie de 1 cm grosime.

Tăiem foaia cuburi şi punem biluţe de brânză deasupra.

Începem să modelăm aluatul adunând cele 4 colţuri  şi unindu-le sau în formă de trandafir, ungem pe deasupra cu ou batut.

Dăm la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]