Branzoaice trandafir

de Veronica22 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 5391 vizualizari

 

Am avut foarte mult lapte pe care nu l-a mai vrut nimeni asa ca l-am facut branza dulce,buna si proaspata.
Am vazut la Violeta niste branzoaice tare aspectuoase,in forma de trandafir,asa ca m-am gandit ca ar fi grozave cu branzica proaspata facuta.Am pregatit aluat asemanator cu cel de cozonac .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(18 buc)
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte cald
  • 200 gr zahar
  • 100ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie coaja de la o portocala
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 900 gr branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3 albusuri
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice trandafir:

Drojdia se lichefiaza cu o lingura de zahar.
Faina se pune intr-un vas,se adauga zaharul,coaja de lamaie si portocala,esenta,uleiul,galbenusurile,drojdia lichefiata si laptele.Se framanta aluatul care se lasa sa cresca.
Dupa ce a crescut se framanta din nou si se imparte in parti egale(portii pentru cate o branzoaica).eu am impartit aluatul in 18 bucati,dar cred ca se putea chiar si 22.
Umplutura:
Branza se amesteca cu zaharul,alusul de ou si stafidele stropite cu esenta de rom.

Fiecare bucata de aluat se intinde in forma rotunda si se fac sase crestaturi lasand mijlocul necrestat cat sa incapa o lingura buna de umplutura de branza.

Adunam apoi trei petale(una da,una nu) deasupra umpluturii.Apoi celelate petale ,formand un trandafir.Se aseaza in tavamse mai lasa 10-15 min sa creasca,se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Veronica22 1

11.02.2014, 10:58

va multumesc din suflet,sunteti tare dragute.

Anett 1

11.02.2014, 11:10

_Alina_ 1

11.02.2014, 11:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fulgi de cocos