Branzoaice cu urda si marar

de delia64 in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 18686 vizualizari

 

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu urda si marar:

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .

Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .

Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .

Umplutura

Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .

Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .

Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .

In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte trandafir, cu branza dulce