Branzoaice

de Alina26 in Prajituri, 4 Dec 2013 | 6307 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 750g faina
  • 2 oua
  • 25g drojdie
  • 250ml lapte dulce caldut
  • 10lg ulei caldut
  • coaja rasa de la o porocala si o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g zahar
  • un varf de cutit de sare

Umplutura:

  • 350g branza de vaci
  • 2 oua
  • 75g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru uns si ornat:

  • 1 galbenus
  • 1lg lapte
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la crescut acoperit cu un prosop curat.

2.Am mestecat branza cu zaharul,zaharul vanilat si ouale.

3.Dupa ce a crescut aluatul am luat bucati de aluat si le-am intins cu sucitorul.Trebuie intins bine.In mijloc am pus o lingura de branza si am inchis branzoaica,aducand aluatul de pe margine in centru.

4.Cand am terminat de facut branzoaicele le-am uns cu galbenus batut cu o lingura de lapte.

5.Am dat la cuptorul preincalzit la 180° timp de 40 de minute,pana s-au rumenit.

Am scos din cuptor,am lasat sa raceasca si le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice sau poale'n brau