Branzoaice

de ianculubita in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 5897 vizualizari

 

Va poftesc la branzoaice,bune de tot!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500g faina
  • 1cubulet de drojdie
  • 2oua
  • 1lingura zahar
  • 1ceasca lapte caldut
  • 1lingurita rasa cu sare
  • 100g unt
  • Umplutura
  • 250g branza proaspata de vaci
  • 2linguri zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 2oua
  • stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit;

dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca;

in acest timp pregatim umplutura;intr-un castron amestecam branza cu putina sare,zahar,coaja rasa de lamaie,1ou,si stafidele.

Dupa ce aluatul este crescut,intindem o foaie potrivit de groasa,taiem patrate de 10x10,punem pe mijloc o lingura de branza,adunam colturile,le punem in tava unsa cu unt sau hartie de copt,ungem cu galbenus,apoi le dam la cuptor pentru 30-40min;

se pudreaza cu zahar si se servesc calde dar si reci sunt bune.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste aceste branzoaice se pot si praji in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici