Branzoaice

de madi_marin in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 13656 vizualizari

 

Am folosit reteta de aluat a Laurei Sava de la ,,Cornuri moi, moi si pufoase!,,.

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri cu miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de oaie proaspata
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • Pentru uns :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele.

Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se intinde in foaie potrivit de groasa. Se taie dreptunghiuri ( dimensiunea cam 10/12 cm) si in mijlocul fiecaruia se pune umplutura ( cam 2 linguri). Se impaturesc ca un plic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt lasand intre ele o distanta de cativa centimetri. Se ung cu galbenusul batut cu laptele, se presara deasupra lor zahar si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Optional, pentru servire se mai pot presara cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata