Branzica de casa- 5-6 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 13051 vizualizari

 

Laptele trebuie sa fie integral, cel mai sanatos este ca bebelusii sa primeasca lactate integrale, nu degresate.

 

INGREDIENTE

  • un litru de lapte
  • 8 pastile de calciu lactic
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica de casa- 5-6 luni:

 De obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile.

Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand clocoteste se adauga pastilele de calciu, pisate inainte si o lingurita de zeama de lamaie. Intr-un minut incepe sa se separe zerul de branzica. Strecuram branza printr-un tifon curat si o lasam la scurs, iar cand este rece o punem intr-o casoleta curata, cu capac si o pastram la frigider maxim 2 zile. Se poate mixa cu fructe pentru masa de la ora 10.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica de casa- 5-6 luni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]