Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.
Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.
Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.
1
optional se poate pune si un galbenus de ou crud ( inainte de a pune branza pe foc) pentru a da branzei topite o culoare mai galbuie
2
daca se doreste branza topita cu ardei se pun 2 linguri de pasta de ardei sa se macereze jumatate de ora cu branza
3
daca se doreste se mai poate adauga si o legatura de marar inainte de a stinge focul