Bowle cu capsuni

de Aurelia 07_07 in Bauturi, 10 Iun 2014 | 3929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni aromate
  • 100 gr. zahar
  • 1,5 litru vin alb sec
  • 1 sticla sampanie
  • 3-4 frunze de menta
  • 75 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bowle cu capsuni:

Spalam capsunile si le curatam coditele verzi.

Taiem capsunile in bucati mai mici.

Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla .

Presaram peste capsuni doua linguri de zahar.

Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin.

Punem si frunzele de menta in castron.

Acoperim cu un capac si punem la frigider, pentru o ora.

 

Restul de vin si sampania le punem la rece ,la frigider.

Restul de zahar cu 75 de ml de apa il fierbem pana devine un sirop.

Acest sirop il punem la racit.

Dupa o ora ,vinul  care a fost pus la rece cu sampania,le punem peste capsuni in castron si amestecam.

Adaudam si siropul si mai amestecam putin.

Impartim compozitia in pahare si putem servi.

Avem nevoie si de cate o lingurita pentru a putea servi capsunile.

Pentru lichidul din pahare putem folosi pai din plastic.

 

TIPS-URI

1

O bautura racoritoare ,in zilele de canicula .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bowle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

11.06.2014, 21:11

Anca multumesc !

laura_n 1

16.06.2014, 15:04

ce fructata tre sa fie bautura

Aurelia 07_07 1

16.06.2014, 16:47

Laura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert