Bors taranesc din coada de vita

de Ksenya in Ciorbe, 10 Mai 2018 | 7118 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche romaneasca pe care am gasit-o in cartea maestrului bucatar, Ion Radu "Preparate de arta culinara".
Mie mi-a placut mult asa ca am gasit de cuviinta sa v-o impart si voua.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coada de vita
  • 350 g rosii (eu am avut la borcan)
  • zarzavat de supa
  • 1/2 varza mica
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 bors
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc din coada de vita:

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.

Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul se mai fierbe 10 minute.

La sfarsit se potriveste de sare si piper.

Se serveste cu patrunjel tocat si smantana cine mai doreste. Bineinteles cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu adaugati bosul si rosiile inainte de a fi varza fiarta, riscati ca varza sa ramana tare.

2

Fierbeti borsul inainte, separat intr-o oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc din coada de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca