Bors din legume de vara

de Retete cu Margareta Cismasiu in Ciorbe, 2 Iul 2015 | 2733 vizualizari

 

Am adunat in aceasta ciorbita toate legumele si zarzavaturile verii.Este o ciorbita foarte gustoasa,hranitoare si racoroasa.Servita cu smantana si ardei iute,este deliciul zilelor de vara,iar daca se renunta la smantana,este o delicioasa ciorbita de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa,
  • 4 morcovi,
  • 2radacini de patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 2 ardei grasi,
  • 2 gulii,
  • 4 cartofi,
  • 200gr mazare verde,
  • 200gr fasole verde,
  • 2-3 rosii,
  • 1/2 varza,
  • o conopida mica,
  • 1 radacina de telina mica si 2-3 frunze,
  • leustean,
  • patrunjel verde,
  • sare,
  • 2-3 ling. de ulei,
  • 500ml bors.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din legume de vara:

 Zarzavatul se curata si se taie cuburi sau rondele,dupa preferinta.Legumele se spala,se curata si se taie la fel.

Intr-o oala se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga morcovii,patrunjelul si pastarnacul.Cand incep sa se inmoaie,se adauga ardeii.Se stinge totul cu apa si se adauga restul de legume.Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt fierte toate legumele.

Separat,se fierbe borsul pana da in clocot.Fierbinte,sa adauga peste ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot,se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti cu carne