Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!
1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.
2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.
3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .
4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.
5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.
6. se serveste cu smantana si verdeturi !
Pofta buna !