Este prima data cand fac bors de peste, de mancat am mai mancat, dar facut de altii :). Rezultatul a fost chiar bun :))
Preparare bors de peste.
Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul.
Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga frunza de dafin si bulionul.
Spalam bine orezul si il adaugam in ciorba.
Cand legumele si orezul au fiert adaugam borsul si leusteanul. Mai lasam bosul de peste sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.
Am scos apoi pestele si am ales carnita de pe el.
Borsul de peste serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.
1
Cel mai bun bors de peste este acela facut din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana