Bors de fasole

de amalia01 in Ciorbe, 14 Ian 2017 | 3864 vizualizari

 

Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare. Dar si aici se poate interveni putin.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 felie pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 lg ulei
  • 300 g fasole colorata
  • 300 ml bulion
  • 2 lingurite de MAGGI Bors cu Legume si Tarate de grau
  • 250 g afumatura
  • 4 l apa
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt rozmarin macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.

 Separat se fierbe afumatura. Cand fasolea este fiarta, se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare.

Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.

Pofta buna!

Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.

 

TIPS-URI

1

bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui