Bors cu varza

de ianculubita in Ciorbe, 29 Mai 2011 | 38564 vizualizari

 

Cand vine vorba de varza,eu folosesc 3 moduri de a o prepara
1-bors cu varza
2-varza calita la cuptor(o fac iarna cu varza murata)
3-varza ca la mama,care-mi aminteste de copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2kg de varza
  • 1kg de costita de porc
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 1ardei iute
  • 1leg.de telina
  • 50ml ulei sau 2-3linguri de untura de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu varza:

Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute,

dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate;

las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac;

cand carnea este aproape fiarta,adaug varza tocata;

va va surprinde dar eu niciodata nu frec varza,din doua motive:niciodata,nimeni din familie nu a avut probleme de sanatate si cel mai important motiv pentru mine,este ca-mi place varza "al dente"cum se spune;

amestec totul bine,mai condimentez daca e nevoie,pun capacul iar dupa 10min. adaug borsul fiert separat si telina tocata marunt(merge foarte bine cu varza),

potrivesc de gust apoi opresc focul.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta