Biscuiti fragezi cu merisoare

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 7 Iul 2019 | 3631 vizualizari

 

 Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 100 gr merisoare deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu merisoare:

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se adauga si merisoarele uscate si framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt. Se coc biscuitii 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit.

Se presara cu zahar pudra la final. Se servesc alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa se foloseasca untul rece taiat cubulete si sa nu se framante prea mult aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]