Biscuiti cu suc de clementine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 4800 vizualizari

 

Am pregatit niste biscuiti tare buni. Am vrut sa ii fac stampilati, insa nu s-a pastrat forma, oricat de mult m-am straduit eu sa tin aluatul rece. In final, am renuntat si am facut si simpli pentru a vi-i prezenta. Vi-i recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 25 g untura solida
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • faina cat cuprinde (circa 300 g)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu suc de clementine:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la congelator pentru jumatate de ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza biscuiti cu o forma speciala. Se transfera biscuitii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, desprinzandu-i de masa de lucru cu un cutit cu lama subtire. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.

Dupa ce se racoresc, biscuitii se pot pastra in cutii metalice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu suc de clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cangur