Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun

de T I M E A in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 10405 vizualizari

 

Sunt buni, frumosi si Mosul o sa fie tare incantat de ei :).

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar brun
  • 150 gr migdale macinate
  • aprox 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru ornat:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • bombonele colorate Dr. Oetker
  • creioane decor Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.

Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!   Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului).

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient :) .

Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam  culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.

Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.

Dupa ce s-a intarit glazura, pastram biscuitii in cutii metalice. A doua zi sunt mai buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]